Hybride Voltijd Bijbelschool

Combinatie van thuisstudie en twee zaterdagen in de maand op school

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Hybride Voltijd (combi thuisstudie en studie op school)

Modules
42

Altijd al het onderwijs van Charis Bible College willen volgen, maar geen mogelijkheid kunnen vinden om naar Charis te komen, door een fulltime baan, andere verplichtingen of wellicht is de afstand te ver om wekelijks te komen? Pak dan nu je kans met ons Hybride programma.

Hybride is een combinatie van thuisstudie en studie op school. Je bekijkt het lesmateriaal thuis online op video. Daarnaast heb je twee studiezaterdagen in de maand op de school in Naarden, waarbij je live- en interactieve lessen krijgt.

De Hybride studievorm vraagt wel discipline bij het thuis bekijken van het video onderwijs. De gemiddelde belasting van videolessen die je thuis bekijkt is ongeveer 8 uur per week. Wat helpt bij de discipline is dat je op de twee studiezaterdagen ‘bij moet zijn’ om de bekeken modules in groepsverband interactief te bespreken.

Programma
Thuis kijk je onderwijsvideo’s (8 lesuren per module). Op de twee studiezaterdagen krijg je livelessen, interactieve lessen zoals groepsbesprekingen en doe je praktijkopdrachten.

In het eerste leerjaar neem je voornamelijk kennis tot je en hoef je maar weinig praktijkopdrachten te vervullen. In het tweede leerjaar krijg je naast onderwijs veel praktijkopdrachten. Aan het eind van het tweede leerjaar ga je 4 keer op ‘outreach’ naar bijvoorbeeld Amsterdam om daar op straat mensen aan te spreken en eventueel met/voor hen te bidden. Bijna aan het eind van je studie – in april – staat een missietrip naar het buitenland (ongeveer veertien dagen) op het programma.

Naast studeren op school moet je je soms dus ook thuis voorbereiden voor een praktijkopdracht (2e leerjaar), voor groepsbesprekingen, of voor een toets (die je thuis online maakt). Voor vrijwel alle modules moet je een toets maken.

In het eerste leerjaar wordt van je verwacht dat je de bijbel – in 9 maanden – één keer helemaal doorleest; hiervoor ontvang je een bijbel-leesrooster.

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan voor deze opleiding.

Opbouw

Na tientallen jaren van drugsmisbruik en dealen belandde Johan in de gevangenis. Op die plek leerde hij God kennen. Het onderwijs van Charis Bible College heeft zijn leven radicaal veranderd.

Johan Toet, Van drugscrimineel naar fulltime evangelist en oprichter van One In Him Foundation
Cindy vond Andrews onderwijs over ‘Je hebt het al!’ op internet, en dat opende haar ogen voor de principes van Goddelijke genezing.
Cindy Mezas, Senior Pastor Saturday Evening Church