Na een goede heenreis met het vliegtuig van 12 uur richting Brazilië en nog 1 uur rijden naar het missiehuis gingen we moe naar bed.  Het was rond middernacht in Brazilië voor ons dus 05,00 uur Hollandse tijd. Na een goede nachtrust, waar de een beter had geslapen dan de ander, viel het wakker worden alleszins mee.  Bij de mannen sliepen we met z’n achten op  5 stapelbedden de dames hadden iets meer ruimte en sliepen met z’n zessen op de stapelbedden . Als groep hadden we afgesproken de dagopening te doen van 8-9 uur. Michael had een prachtige start gegeven voor deze missietrip.  Op het einde kregen we de vraag om 3 punten op te schrijven, wat we van deze reis zouden verwachten. Dit deelden we met elkaar, wat erg inspirerend was, we hadden allemaal mooie verwachtingen. Daarna hadden we een tijd van aanbidding met mooie liederen.

Na een heerlijke, rijke ontbijt tafel, gaf Brenda ons instructies van de huisregels en van de outreaches.  Na de lunch rond 14.30 kregen we van Johan een rondleiding over hoe het project tot stand is gekomen, wat erg inspirerend was hoe God voorzag in alles, ook de toekomstplannen werden gedeeld. Hierna kregen we een korte instructie-les, hoe te bidden in autoriteit. Waar let je op. Ontvanger doet de ogen dicht, en concentreert zich op ontvangen van God. De bidder houdt zijn ogen open, zo zie je wat de er gebeurt met de ontvanger en houd je de omgeving in de gaten. Je legt waar mogelijk en gepast je vinger/hand op de plek van de klacht. Ook al zie je niet altijd resultaat, je hebt geloof en het uitgesproken dus het is zo want God kan niet liegen. Halverwege werd de les onderbroken. Het boek (Goed genoeg) van Johan was vertaald in het Portugees.  (Bom O Suficiente). Het boek werd aan Johan aangeboden. Na deze onderbreking werd de les vervolgd.  Na een kleine pauze gingen we op pad om na een half uur wandelen op een heuvel aan te belanden, de heuvel is een plek die Johan regelmatig opzoekt om God te aanbidden en te danken voor zijn voorzieningen, wij hebben hier met elkaar God gedankt voor wat Hij gaat doen.

Thuis gekomen wordt er een mime/dramastuk ingestudeerd, die we de komende tijd gaan gebruiken tijdens de outreaches. Het instuderen van dit nummer vraagt wel inspanning en concentratie, maar ondertussen wordt er ook veel gelachen. In dit dramastuk wordt een persoon uitgebeeld die moet kiezen tussen Jezus en de duivel en de verleidingen die er zijn in de wereld.  Na het avondeten (Braziliaanse rijsttafel) wordt er verder geoefend en ging iedereen voldaan slapen.

Groeten van Henk